Oprema sobe

"Snoezelen" soba je v celoti opremljena v belo-bež barvo z belimi ali bolje bež talnimi blazinami, sedežnimi elementi ali posebnimi sedeži, udobnimi sedeži s kroglicami, vzglavniki, ter po potrebi belimi volnenimi odejami. Miz in stolov v sobi ne najdemo.

V sobo se vstopi brez čevljev, soba ima seveda primerno temperaturo in možnost prezračevanja.

Vsi elementi za sedenje in ležanje so prevlečeni v belo ali svetlo bež umetno usnje.

Soba je zatemnjena, osvetlitev prevzamejo svetilke, ki nežno menjavajo barve, se vrtijo, reflektirajo svetlobne točke, ali se proicirajo kot prelivajoče se slike na steni.

K invertarju spada CD rekorder za predvajanje nežne sprostitvene glasbe.

Nadalje se v sobi nahaja najmanj en vodni stolp iz pleksi stekla z vodo in vzhajajočimi mehurčki- pri tem se barva na podlagi svetlobnega vira ali barvnih vrtečih se plošč vedno znova obarva v drug odtenek.

Pri artiklu je potrebno paziti na dobro kvaliteto, ki ima vgrajene motorje z minimalnim zvokom delovanja. V nasprotnem primeru deluje glasen motor zelo moteče.

Stojalo je najbolje ograditi z varnostnim ogledalom in tako doseči dodatne vizualne efekte. Z ogledali sobo hkrati povečamo.

Viseča krogla z majhnimi ogledalci naj ima premer ca.30 cm. Z pomočjo reflektorja z menjajočimi se barvami pričaramo na steni barvne svetleče vrtljive se točke.

Viseča mreža za vestibularno doživljanje naj bo montirana največ 40 cm od tal.

UV luč spremeni flurescentne barve v močno sijajoče odtenke. Pri nakupu je potrebno paziti, da oddaja luč nizko UV sevanje, da ne pride do draženja oči.

Optična vlakna so nenevarna in pričarajo svetlobne zavese, svetlobni tuš ipd., ter so nenadomestljiva pri opremi snoezelen sobe.

Priporočljiva je vgradnja varnostnih varoval v predsobi za vse elektične naprave, ki se nahajajo v sami sobi.

Da se "snoezelen" soba doživi zares brez kotov in robov, jo je priporočljivo zagraditi do 1 m visoko z belimi-bež blazinami.

Vodna postelja je nadaljni inventar, na kateri je mogoče doživeti sprostitev na posebno intenziven način. Vodna postelja mora biti obvezno ogreta na primerno temperaturo.

Pri glasbeni vodni postelji so dodatno v vodno posteljo montirani zvočniki, preko katerih se prenaša akustično in vibratorno doživljanje glasbe.

Mreža z lučkami z baldahinom po meri pričara na stropu sobe zvezdno nebo.

Aroma set s pripravo za enakomerno in dozirano uporabo različnih esenc- potrebna je pozornost pri uporabnikih, ki ima alergije.

Več informacij o pripomočkih, ki jih je priporočljivo uporabiti vam z veseljem pošljemo na vaše povpraševanje.

Delite