Snoezelen

"Snoezelen" je v na terapevtskem področju že dolgo poznan sinonim, ki temelji na sproščenem čutnem zaznavanju v prijetnem in udobnem okolju.

Kot zastopnik dobaviteljev Sport Thieme GmbH, Der Riedel GmbH, Aurednik GmbH, Barry Emons vam nudimo celovito opremo snoezelen prostorov z vsemi potrebnimi in skrbno izbranimi kvalitetnimi pripomočki.

Posebne pripomočke dobavljamo tudi od drugih tujih priznanih proizvajalcev in dobaviteljev.

DOBAVITELJI

SPORT THIEME GmbH

Leta 1949 je ustanovil Karl-Heinz Thieme uspešno tradicionalno družinsko podjetje, ki s svojim zelo obširnim sortimentom športnih artiklov zadovoljuje želje več kot 250.000 kupcev.

Med produkte, ki jih razpošilja v tuje države sodi tudi kvaliteten sortiment izdelkov za terapevtske namene in kompletna oprema za snoezelen prostore.

DER RIEDEL GmbH

Nemški dobavitelj specializiran za dobavo kompletne opreme za Snoezelen prostore, prostore za krizne intervencije, t.i. "mehke (oblazinjene) prostore, terapevtske pripomočke...

Produkti so namenjeni učiteljem in vzgojiteljem duševno bolnih otrok in odraslih, za ergoterapevte in druge podobne poklice s ciljem, da se ponudi vsem osebam z hibami več kot nudi le navadna nega.

Pri izboru izdelkov je njihova prioritetna orientacija aktivacija in mobilizacija telesa, duha in čutil - za obogatitev vsakdana oseb z omejenimi sposobnostmi in omejenim čutnim doživljanjem.

Barry Emons

Je nizozemsko podjetje s skoraj 30 letno tradicijo pri dobavi opreme in pripomočkov za Snoezelen prostore. Njihove stranke so domovi za invalidne otroke in odrasle, vrtci, šole, domovi za starejše osebe, klinike, rehabilitacijski centri, ergoterapevtske ambulante in drugi. Ž

Nudijo zajamčeno kvaliteto in koncepte za opremo prostorov.


" Snoezelen"- čudežna beseda za sladko uživanje

Pri opremljanju "snoezelen" multisenzorne sobe je pomembno, da že v začetku natančno načrtujemo celotno opremo.

Vašo sobo načrtujemo in opremljamo individualno po vaših željah in potrebah.

Pri tem vam seveda svetujemo, da že od samega začetka projekta, torej od same priprave prostora z vsemi inštalacijskimi deli prostor primerno pripravite, da lahko potem tudi nemoteno priključite izbrane naprave.

Zato vas prosimo, da nas kontaktirate že tedaj, ko pripravljate prostor in opreme še nimate.


Za svetovanje in izdelavo ponudbe so potrebni naslednji podatki- naš svetovalec vas pri tem z veseljem obišče:

.
• velikost prostora

• lega oken, radiatorjev, vtičnic, vrat (kam se vrata odpirajo)

• kdo bo uporabljal sobo?- osebe z motnjo v razvoju (vrsta motnje?), otroci, ostarele osebe itd.

• morda že posedujete elemente ali pripomočke, ki bi jih lahko uporabili?

• posebne želje glede samih pripomočko

• denarna sredstva, ki jih imate na razpolago

Vse artikle oblazinjenega pohištva, vodne postelje, varnostne postelje dobavimo po individualnih potrebah, kar pomeni, da so artikli dobavljivi v različnih velikostih (tudi po meri), oblikah in barvah.

Za osebe s težjimi motnjami v razvoju so artikli dobavljivi s posebno visokimi stabilnimi stranicami, ki dajejo občutek varnosti. Hkrati so izdelani tako, da je mogoč dostop z lifterjem, na vstopnem delu je možna še dodatna zaščita.

Prevleke oblazinjenega pohištva so dobavljive v nežno bež barvi, ki je primerna za "snoezelen", vendar ne deluje tako sterilno kot bela barva. Na razpolago so tudi druge barve.

Za lažjo predstavo o naši ponudbi vam navajamo še sledeče artikle:

- Oblazinjeno sedežno pohištvo in ležalne površine, vodna postelja z integrirano zvočno napravo (glasbena vodna postelja) ali brez nje- obe varianti možni v različnih izvedbah, varnostna postelja, specialno sedežno pohištvo z enostavnim čiščenjem tudi pri inkontinenci, baldahin (več vrst in izvedb), zvezdno nebo- mreža z lučkami, bazen z žogicami, zaščita za radiatorje, različni vodni stolpi z vizualnimi in taktilnimi efekti z zelo tihim motorjem, vodne stene, vodna krogla, podesti za vodni stolp različnih veličin, akrilna ogledala, artikli z različnimi senzorji, ki reagirajo na glasove, dotik, približevanje ipd., krogla z ogledalci z zelo počasi vrtečim se motorjem, posebno varna optična vlakna, preproga z optičnimi vlakni, projektorji za projeciranje slik na steno, UV luč s pripomočki, pripomočki z vibracijami, taktilni artikli, masažni pripomočki, masažni sedeži, glasbene skrinje različnih izvedb, specialna sprostitvena glasba, specialna glasbila kot pripomočki, glasbeni sedeži, seti za aroma terapijo, pripomočki za senzorno integracijo, ostala vizualna tehnika in pripomočki.

Delite