Katalogi

 

katalog pedalo 2017-18

 

Prospekti

 

fitnes za podjetjaii5S-VM-vadbeni set

 

locmod 2

pedalo cert 200

 

locmod 2

Ponudba PEDALO

 

V sodelovanju s podjetjem pedalo vam nudimo različne koordinacijske vadbene naprave (kot komplete, lahko pa tudi posamezno), ki so prirejeni na individualne zmožnosti posameznika. Za športnike, otroke ali starejše osebe - z izborom primernega kompleta je možen celovit, raznovrsten koordinacijski trening za več oseb hkrati. Vsaka posamezna naprava za trening je samostojna enota za povečanje zmogljivosti in sposobnosti.

 

Več o posameznih vadbenih kompletih najdete v rubrikah levo.


 

Pedalo ® za "aktivni odmor" in "šolo v gibanju"Logo pedalo sm

 

Sama telesna vzgoja ni več dovolj, da se zadosti potrebi sodobnega harmoničnega in celostnega razvoja osebnosti. Anomalije drže, prekomerna telesna teža, bolezni srca in slab krvni obtok  so vedno bolj opazni pri otrocih v osnovni in srednji šoli. Zdravnike, pedagoge  in starše vedno bolj skrbi pritoževanje otrok nad glavoboli in bolečinami v križu, dodatno k temu pa so prisotni še strahovi, depresivna razpoloženja, agresivnost, hipermotorične aktivnosti, motnje spanja in pomanjkanje koncentracije. Nemir in zmanjšana koncentracija sta vedno večja problema pri poučevanju na splošno.

Če želimo nuditi otrokom prijazno šolo, se mora razumeti »GIBANJE«  kot didaktični koncept oz. načelo. Otroci se ne učijo samo na podlagi vizualnega in auditivnega dojemanja, ampak predvsem s telesno senzoričnimi in akcijsko usmerjenimi možnostmi pridobivanja izkušenj.  

Šola se mora razumeti kot celostno poučevanje, saj pride v šolo cel otrok in ne le samo glava.

Športna vzgoja, gibanje v odmorih, prireditve s športnimi prioritetami itd. se dopolnjujejo kot sestavljanka. Vsak od navedenih delov ima v šolskem življenju svojo upravičenost, "MOVING SCHOOL" oz. »ŠOLA V GIBANJU« s pričakovanimi pozitivnimi učinki pa se doseže le, če se dolgoročno med seboj dopolnjuje naslednjih pet  modulov:
   
• gibanje in aktivno / dinamično sedenje se dopolnjujeta
• aktivni odmori z gibanjem med poukom ali v učilnici
• naprave za vadbo za aktivne odmore, za »voden čas gibanja«
• prostor za odmor, zunanja okolica šole kot prostor za gibanje
• prosto časovne dejavnosti, delovne skupine, projektno poučevanje, podporni ukrepi

Z uporabo PEDALO gibalnih in koordinacijskih naprav nudijo izobraževalni zavodi dragocen prispevek k oblikovanju » ŠOLE V GIBANJU«
Prevod originalne objave: EMAGO, Helena Bezjak

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Informacije:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 041 570 220. Spremjajte nas tudi na: facebook-logo

 

 

Pomembne informacije

 

 

defult doc wOpozorila za igrače

 

 

 

pdf wIzjava o ustreznosti

igrač (pdf)

 

 

 

 

EMAGO

Helena Bezjak s.p.

Osojnikova cesta 3,2250 Ptuj

 

Tel.: +386-41-570 220

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.


 

Piškotki in zasebnost